0

Winkelwagen

ASA

ASA Filament voor 3D-printers
Acrylonitril-styreen-acrylaat (ASA) is een uitstekend alternatief voor ABS.
Dit materiaal is speciaal ontwikkeld om bestendiger te zijn tegen de weersomstandigheden. ASA is een 3D-printfilament die sterk, stijf is.

 

Wat is de ASA? De ASA is een amorf thermoplastisch terpolymeermateriaal vergelijkbaar met ABS, bekend als technisch kunststof voor het behoud van zijn uiterlijk en slagvastheid, zelfs na blootstelling aan lange perioden in de open lucht, regen, koud en zout water van de zee.

Dat is de reden waarom het een materiaal is dat wordt gebruikt in veel producten die we in ons dagelijks leven zien en gebruiken: behuizingsonderdelen (dakbedekking), elektrische installaties (aansluitdozen), auto-onderdelen (voorroosters), speelgoed, structurele elementen voor buitengebruik ( buizen en constructieprofielen) en nog veel meer.

Voordelen van ASA filament in 3D-printen ASA (Acrylonitril-styreen-acrylaat) is een steeds vaker voorkomend materiaal in de wereld van 3D-printen dankzij de ontwikkeling tot een “geavanceerd ABS”. Elke gebruiker weet dat PLA filament het meest wordt geconsumeerd en dat ABS filament het meest gebruikte materiaal is in 3D-printen om resistente en functionele elementen te maken, maar beide hebben een nadeel. Het ABS is gevoelig voor het kromtrekken bij het uitvoeren van meestal grote stukken, iets dat wordt opgelost met het gebruik van 3D-printers met temperatuurgestuurde drukkamer. Een ander probleem dat het ABS filament presenteert, is de vergeling of verkleuring die ontstaat bij contact met klimatologische atmosferen. Alle hierboven genoemde problemen zijn opgelost met het uiterlijk van de ASA filament.

Dit materiaal is zeer goed bestand tegen UV-stralen en tegen langdurige blootstelling in ongunstige weersomstandigheden. Door een hoge dimensionale stabiliteit (mechanische weerstand), een hoge glasovergangstemperatuur en goede chemische weerstand te bieden, is de ASA een materiaal dat veel wordt gebruikt in de belangrijkste sectoren van de industrie, zoals in de automobielsector. Hoe ouder we moeten toevoegen dat de ASA filamenten iets gemakkelijker is om af te drukken dan ABS filament, vooral met grote stukken.

X