0

Winkelwagen

Wat is PETG filament

In vergelijking met bijvoorbeeld ABS en PLA is PETG filament een sterk en flexibel filament. Hierdoor kan PETG filament in elk gewenste vorm geprint worden. Het biedt hierdoor uitgebreide mogelijkheden voor het 3D printen.

Eigenschappen PETG filament

UiterlijkTransparant & veel kleuren
KrachtZeer krachtig
HittebestendigZeer goed
FlexibelMinder flexibel
KenmerkendStoot water af

 

Met PLA filament kan er redelijk snel geprint worden. Dit kan met PETG echter ook. Dit komt omdat het filament tijdens het printen erg vloeibaar is. Een voordeel ten opzichte van PLA is wel dat het veel sterker is en daarnaast ook geurvrij geprint wordt.

Om een optimale hechting te krijgen is er geen verwarmd bed nodig tijden het printen. Er kan gewoon op een printsticker of bespoten glasplaat geprint worden.

PETG bestaat uit het materiaal PET (Polyethyleen tereflataat) en wordt gebruikt voor de productie van petflessen. PETG wat gebruikt wordt voor het printen van 3D objecten is gemodificeerd met glycol waardoor het zeer sterk is en teven waterafstotend is.

PETG filament bestellen? Klik hier!

Voordelen PETG filament

  • Geen nare geurtjes bij het printen
  • Eigenschappen voor sterk materiaal
  • Verwarmd bed is niet vereist
  • Makkelijk te printen zoals PLA

Tips voor printen met PETG filament

  • Er kan geprint worden op hoge print snelheid, doordat PETG erg vloeibaar is tijdens het printen.
  • Gebruik een 3D print sticker voor een ideale hechting op de eerste laag.
  • Voor meer glans, print op een hogere temperatuur. De ideale temperatuur ligt tussen de 230 en 250 graden celsius.

 

Introductie van PolyFlex ™ TPU95 nieuwe kleuren

In november 2013 installeerde Polymaker zijn eerste speciale productielijn en ontwikkelde een flexibel 3D-printfilament omdat er op dat moment weinig flexibele filamenten beschikbaar waren en tevens slecht compatibel waren met verschillende 3D-printers. Polymaker verfijnde de plasticiteit van de thermoplast om een ​​filament te produceren dat gemakkelijk te printen was en tegelijkertijd zachte en flexibele geprinte onderdelen produceerde. PolyFlex ™ TPU95 was het derde product dat deel uitmaakte van het groeiende Polymaker-portfolio.

 

Filamenten.nl

Sarolea & Polymaker gaan technische samenwerking aan

De Belgische elektrische superbike-fabrikant Sarolea heeft de krachten gebundeld met Polymaker in een technisch partnerschap.

Sarolea is een nieuw motormerk dat zich nu uitsluitend richt op elektrische superbikes. Hun fietsen zijn vanaf de grond opgebouwd en ze hebben in elke fase van de productie 3D-printen gebruikt. Sarolea gebruikt een breed scala aan Polymaker-materialen in hun productieprocessen en wilde een nauwere band met Polymaker opbouwen door gebruik te maken van de expertise van hun applicatie-ingenieur in het tunen en afdrukken van onderdelen. Dit is waardevol gebleken voor Sarolea bij het verkennen van het afdrukken van nieuwe materialen zoals Polymaker PC-PBT in hun batterijconfiguraties.

 

“We gebruiken de Polymaker-filamenten tijdens het ontwerpproces om componenten en assemblages te controleren. We gebruiken afdrukken ook als snel gereedschap om mallen te maken voor koolstofvezelcomponenten en dankzij de ongelooflijk hoge kwaliteit van Polymaker-filament en de expertise van hun ingenieurs worden bepaalde componenten op onze race- en productiefietsen nauwkeurig afgedrukt. Componenten die remmend complex zijn en moeilijk te maken met traditionele productieprocessen. ”- Rob Mitchell, Sarolea

Een brug 3D Printen

Polymaker heeft zojuist beeldmateriaal vrijgegeven van de 3D-printer van Shanghai Construction Group die bezig is met het produceren van een voetgangersbrug, die 30 dagen in beslag neemt omdat deze 15 meter lang is en 5.800 kg weegt. SGC heeft de reputatie groot te worden omdat ze het op een na hoogste gebouw ter wereld hebben gebouwd, de Shanghai Tower. De 3D-printer werd gebouwd door Shenyang Machine Group en het extrudersysteem werd vervaardigd door Coin Robotic (die ook het bed bouwde), samen goed voor een investering van ongeveer $ 2,8 miljoen. Polymaker Industrial ontwikkelde de ASA-kunststof (acrylonitril-styreenacrylaat) voor de druk, een materiaal dat is gekozen vanwege de gunstige eigenschappen van weers- en chemische bestendigheid, thermische stabiliteit en taaiheid. Om het beste plastic voor de klus te bepalen, printte Polymaker 3D een 5-meter versie van de brug met verschillende samenstellingen voordat hij AS100GF koos voor zijn algehele sterkte en bedrukbaarheid. De brug zal een capaciteit hebben van 13 ton of vier personen per vierkante meter, dus sterkte is van vitaal belang.

 

The plastic is 12.5% glass fibers by weight, adding strength and also reducing the warping effect that plagues large 3D prints. 3D Printing bigger isn’t as simple as just making a bigger printer because so much of 3D printing is related to heat retention and even heating, which becomes a trickier task the bigger the print/printer. In this case, the build chamber is 24 meters long, 4 meters wide, and 1.5 meters high, with a planned expansion to 3 meters high. That’s 144 cubic meters to keep heated, which is achieved by a large bellowed tent that moves with the gantry. The tent is heated to 38°C and blankets are placed on top of the print to slow the cooling process, allowing the polymer chains to relax without warping; the blankets also protect the print from dust. Yes, the build chamber is so large that technicians work inside the 3D printer while it’s operating to monitor the print and move the blankets.

 

 

Maar verwarming is slechts één 3D-printprobleem dat wordt verergerd door schaalvergroting, omdat er ook laagniveau en bed- en laaghechting is. Om lagen goed te laten hechten, moeten ze worden verbonden wanneer ze op een vergelijkbare temperatuur zijn; op deze afdruk duurt elke laag enkele uren, dus de vorige laag is aanzienlijk afgekoeld tegen de tijd dat de extruder terugkomt voor de volgende laag. De dekens en de glasvezels helpen deze koeling te vertragen, maar de printkop doet hier veel werk door de print opnieuw te verwarmen met vier heteluchtpistolen van 600 ° C gericht rond de extruder. De luchtpistolen zorgen ervoor dat de afdruk altijd heet is rondom de extruder voor maximale hechting van de laag.

 

 

 

 

Het probleem met de laagnivellering wordt hier opgelost door een nieuwe aanpak die niet wordt gezien op andere 3D-printers: aanstampen. Nozzles zijn rond, wat betekent dat hun extrusie rond is en wanneer ze plat als een laag worden geduwd, hebben ze een taps toelopende bovenkant, wat niet ideaal is voor laaghechting. Voor een desktop 3D-printer met een spuitmond van 0,35 mm, is de conus klein genoeg om meestal niet op te merken, maar de SGC 3D-printer gebruikt een spuitmond van meer dan 14x die afmeting op 5 mm, dus het aanstampen van het plastic direct nadat het is geëxtrudeerd, maakt een grote verschil in laagniveau en hechting. En aangezien de printer, ondanks zijn gigantische formaat en het feit dat hij tot 8 kg plastic per uur extrudeert, tot op 0,1 mm nauwkeurig is, zijn die verschillen in niveau echt van belang. Om de eerste laag aan het printbed te laten hechten, werden ASA-pellets op houten planken gelijmd die vervolgens op het stalen bed werden geklemd. Soms is de low-tech oplossing de beste oplossing.

 

 

 

Een voetgangersbrug over een meer is een geweldige manier om het grootste 3D-geprinte plastic object te presenteren, omdat het zowel een dagelijkse, praktische applicatie is als een interactieve waarbij mensen elkaar aanraken en zelfs vertrouwen (om te voorkomen dat ze nat worden) een 3D-geprint ding . Veel mensen hebben nog nooit een 3D-geprint object aangeraakt en ze beschouwen het nog steeds als deels fantasie en deels toekomstige technologie, dus projecten als deze doen veel goed in termen van het publiek blootstellen aan de realiteit en de mogelijkheden van 3D-printen.

 

 

PLA Filamenten

PLA-Filamenten

Algemeen 3D-afdrukmateriaal

 

Afkomstig uit hernieuwbare bronnen zoals maïszetmeel en suikerriet, is PLA een van de meest populaire 3D-printmaterialen voor prototypes, leraren en hobbyisten vanwege de lage printvereisten en uitstekende dimensionele stabiliteit tegen lage kosten.

Typen – PLA / PLA + / PolyMax ™ PLA

Afdrukvereisten – Lage vereisten / 190-220 ° C Extrudertemperatuur / Optioneel 0 – 60 ° C Verwarmd bed.

Afdrukkwaliteit – Hoge afdrukkwaliteit en compatibiliteit met de meeste 3D-printers. Prints met uitstekende dimensionele stabiliteit en minimale kromtrekken.

Mechanisch / thermisch – Normaal PLA vertoont een hoge treksterkte en stijfheid maar is bros met een lage hittebestendigheid. PLA + materialen verbeteren de treksterkte verder. Onze sterkste PLA is Polymakers PolyMax ™ PLA die nano-versterkt is met een enorm superieure slagvastheid en ductiliteit.

Anders – N / A

Steeds meer filamenten op de markt

3D printen wordt steeds populairder, maar wat is een 3D printer zonder filament!?

 

Naarmate de populariteit van 3D-printers groeit, produceren fabrikanten ook nieuwe filamenten met verschillende kleuren of speciale eigenschappen. Momenteel is het bereik van de beschikbare filamenten behoorlijk breed en er zijn veel materialen om uit te kiezen: gemakkelijk bedrukbaar en zeer populair PLA, universele PETG geschikt voor het printen of mechanische onderdelen, zeer taai en temperatuurbestendig ABS, composietmaterialen die de look imiteren of hout of brons, glow-in-the-dark-filamenten, zachte flexibele materialen en vele anderen.

 

Ieder filament heeft specifieke afdrukinstellingen nodig, wat betekent dat hetzelfde type materiaal van twee verschillende fabrikanten verschillende afdrukvereisten kan hebben. Het is ook mogelijk dat er een filament van een enkele fabrikant is die verschillende afdrukvereisten heeft op basis van zijn kleur (bijvoorbeeld rood versus blauw PLA). Raadpleeg altijd de aanbevolen afdruktemperaturen die zijn ingesteld door de fabrikant om de best mogelijke kwaliteitsniveaus tijdens het afdrukken te bereiken.

 

De meest gebruikte filamenten zijn PLA, PETG en ABS. We leggen uit hoe deze materialen verschillen en in welke situaties ze het beste presteren. Maar er zijn ook andere interessante materialen op de markt – er zijn zelfs zoveel materialen dat de beste manier om hier meer over te weten te komen is de websites van de fabrikanten te bezoeken.

 

Als je een beginner bent in 3D-printen, is het allerbelangrijkste om mee te beginnen met het leren kennen van de “basismaterialen” en te leren in welke situaties deze het beste presteren. Het meest gebruiksvriendelijke materiaal is PLA. Laten we PLA-filamenten beschouwen als de basis voor onze gids en kijken hoe de andere populaire materialen zich verhouden.

 

X