Hoe print je transparante modellen?

Hoe print je transparante modellen?

PolySmooth ™ Transparant kan enkele van de onderdelen met de hoogste transparantie maken die kunnen worden afgedrukt met FFF / FDM-technologie. Door onze onderstaande tips te volgen, kunt u zeer transparante onderdelen met een glasachtige helderheid maken.


De mogelijkheid om zeer transparante onderdelen te maken is een geweldig hulpmiddel voor makers. Gepolijste onderdelen worden volledig water- en oliebestendig. Hieronder laten we enkele creatieve ideeën uit onze community zien!


Bovendien is de transparante PolySmooth ™ -print waterdicht en oliebestendig. Hier zijn enkele indrukwekkende voorbeelden.

Model Credit

Tips voor afdrukken

 

- Zorg ervoor dat PolySmooth ™ is gedroogd voordat u het afdrukt, dit zorgt ervoor dat er geen bubbels worden gegenereerd tijdens het afdrukproces. (Drooginstelling: 60 ℃ gedurende 12 uur) PolySmooth ™ is een hygroscopisch materiaal en kan vocht uit de lucht absorberen, dit kan bellen in de gloeidraad veroorzaken tijdens het afdrukken en zal niet de beste optische helderheid van de transparante delen produceren.

- Kies vaasmodus (spiraalmodus) of print in een enkele schaal. Eén shell afdrukken levert de meest transparante resultaten op, omdat meerdere shells het licht meer buigen. 

 

- Gebruik een grotere spuitmond. Het polijstproces van PolySmooth ™ verzacht het materiaal, dit betekent dat dunne delen kunnen knikken onder hun eigen gewicht tijdens het polijsten. Het gebruik van een groter mondstuk helpt bij het toevoegen van massa en sterkte aan de enkele schaalwanden waardoor complexere transparante vormen mogelijk worden. De onderdelen zullen na het polijsten opnieuw uitharden.

- Verlaag de afdruktemperatuur. Een hogere printtemperatuur zal ervoor zorgen dat er meer bellen tussen de lagen ontstaan, PolySmooth ™ drukt af bij temperaturen zo laag als 160 ° C, maar we zien dat 180 ° C de beste resultaten oplevert.

 

- Gebruik de Polysher ™ om de modellen te polijsten. De Polysher ™ levert een constante stroom IPA aan de PolySmooth ™ -modellen die het oppervlak zacht en gelijkmatig transparant maken. Omdat je muren erg dun zijn, is het het beste om in korte uitbarstingen te polijsten, waardoor je tussen de cycli wat droogtijd in hebt. Cycli van 5-10 minuten met inactieve droogtijd van 5 minuten in de Polysher ™ levert de beste resultaten. Een enkelwandige print moet mooi worden gepolijst in 2-3 cycli van elk 5 minuten.

 

- U kunt ook alcohol gelijkmatig op het afdrukoppervlak spuiten en deze handeling herhalen totdat de afdruk transparant wordt. Spray IPA over het hele model en kust alle oppervlakken volledig, het grootste deel van deze IPA zal verdampen, dus u moet het proces om de 5 minuten herhalen voor 4-5 lagen. Raak het gepolijste oppervlak niet aan totdat het opnieuw is vastgemaakt 

 

- Vergeet niet om beide zijden van de schaal te polijsten, interne muren kunnen worden beschermd tegen polijsten in bepaalde geometrieën. In sommige gevallen kan IPA in gesloten vaten worden gegoten en worden geschud om alle oppervlakken te coaten. Vergeet niet om alle resterende IPA te legen als u deze techniek gebruikt, omdat het polijstproces te agressief zal zijn met pools van IPA erin. 

 

- Een ventilator kan worden gebruikt om het droog- en stollingsproces te versnellen. Richt een ventilator op uw model en laat het een paar uur staan, het oppervlak zal uitharden en kan na 10 minuten worden gehanteerd, het duurt dan nog 24 uur om volledig uit te harden. 

 

Als u deze tips kent, zou u uw eigen transparante modellen moeten kunnen afdrukken, zoals te zien op de bovenstaande afbeeldingen.