0

Winkelwagen

Caffè Vergnano

Caffè Vergnano is een traditioneel familiebedrijf, opgericht in 1882. Inmiddels wordt het bedrijf geleid door de vierde generatie Vergnano. Het is allemaal begonnen in Chieri, een plaats in Piemonte, waar Domenico Vergnano apotheker werd. Maar al snel werd duidelijk waar zijn hart echt lag. Al snel was hij een meester in koffie selecteren, branden, blenden en verkopen. En werden er drie grote opslagruimten geopend in Chieri, Alba en Turijn. Maar echt groot werd Vergnano in 1930, toen de familie een koffieplantage in Kenia kocht. Een spannende stap, waarmee de Vergnano’s volledig in control waren van het het hele productieproces.

De uitmuntende kwaliteit van Caffè Vergnano is te danken aan een het bijzondere proces van selecteren, branden en blenden.

Het branden 

Het branden van de koffie is een van de meest belangrijke processen. Want op dat moment worden de smaken en het aroma van de koffie bepaald. De verschillende koffiesmaken worden bij Caffè Vergnano 1882 apart gebrand. En waar de meeste koffiemakers de snelle methode hanteren, wat wil zeggen op hoge temperaturen, 5 à 6 minuten branden. Gaat Caffè Vergnano 1882 voor langzaam branden op lagere temperatuur, in een cyclus van ongeveer 20 minuten. Daarna wordt elke vers gebrande koffiepartij afzonderlijk gecontroleerd en gecheckt, zodat ze met zekerheid weten dat we een gebrande koffiebonen een topkwaliteit leveren die altijd constant is.

X