0

Winkelwagen

Caffè Mauro

In november 1949 installeert Demetrio Mauro een kleine tweedehands koffiebrander in een magazijn op de Via Florio 101 nabij de haven van Reggio Calabria (Zuid-Italië) en sticht Caffè Mauro. Sinds die tijd gebruikt Caffè Mauro de “slow-roasting” methode; de koffiebonen worden in 15 tot 18 minuten zeer langzaam gebrand; “a tostatura lenta”. In 1997 betrekt Demetrio Mauro een moderne en adequate fabriek. De fabriek staat in de industriële zone Villa San Giovanni en behelst 37.000 vierkante meter. Vandaag de dag is dit nog steeds één van de meest moderne productiefabrieken in Europa.

Caffè Mauro is typisch Zuid-Italiaanse espresso

Met de melanges is het Caffè Mauro gelukt om het rauwe karakter van een Zuid-Italiaan iets bij te sturen, door een hogere concentratie Arabica’s. De zuren blijven mooi op de achtergrond en het heftige (typisch zuidelijke) aroma blijft behouden. Laat de levensgenieter in je wakker worden en proef het karakter van een ware Zuid-Italiaanse espresso.

Caffè Mauro koffiebonen

Elke groene boon Caffè Mauro wordt zorgvuldig gecontroleerd tijdens alle verwerkingsstappen, vanaf de aankomst in het bedrijf. Het branden is het meest belangrijke stadium van het productieproces, daarom heeft het bedrijf een geavanceerde technologie geïmplementeerd die zorgt voor de perfecte bereiding van elke  groene boon.

Koffie cultuur

Door traditie en innovatie te combineren, zijn de onderscheidende waarden van het bedrijf opnieuw geïnterpreteerd in een moderne versie om opnieuw de onbetwiste kwaliteit van een merk over te brengen dat symbool wordt voor uitmuntendheid en Italiaanse stijl in de wereld. Een ander stadium om de nieuwe strategie te communiceren is de herziening van de namen van de verschillende productlijnen en van de verpakking, met een modernere grafische uitstraling en veel ruimte voor informatieve notities, die de kenmerken van de blend en de waarden van het langzaam roosteren.

Koffie uit Calabria naar de wereld

De export en verspreiding van Caffè Mauro in de wereld begon aan het begin van de jaren ’60. Tegenwoordig is Caffé Mauro, actief in meer dan 35 landen, een bedrijf dat volledig is geïntegreerd in de internationale markten, met een structuur die actief is in alle distributiekanalen, van de voedingssector tot bars en restaurants. Het bedrijf ontwikkelt een speciaal assortiment producten voor de buitenlandse markt, met leesbaarheidscodes, specifieke verpakkingen en advertenties op basis van de verschillende marktrealiteit. Maar dat is niet alles. dankzij haar kwaliteiten kan het bedrijf de “cultuur van espressokoffie”, een typisch Italiaanse traditie, verspreiden en de Made in Italy in de wereld overbrengen.

X