0

Winkelwagen

Nylon

PA – Nylon filament voor 3D-printers

Nylon is een populair synthetisch polymeer dat voornamelijk in de industrie wordt gebruikt.
Nylon is de zwaargewicht kampioen van 3D-printing filamenten.

 

Filamenten gemaakt van nylon voor 3D-printen Nylonfilamenten voor 3D-printers behoren tot de polyamiden (PA). Nylon is een synthetische vezel die volledig kunstmatig is gemaakt van koolstof, lucht en water. Vanwege de gevoeligheid voor “kromtrekken”, zijn nylon filamenten een 3D-werkmateriaal voor geavanceerde gebruikers.

Om dit kromtrekken tegen te gaan, gebruikers kunnen gebruik maken van drukplaten of warme omgevingstemperaturen. Er zijn veel fabrikanten die nylonfilamenten produceren. De meest bekende is waarschijnlijk gemaakt door Taulman 3D. Op dit moment zijn er meestal twee soorten nylon filament: nylon 618 en nylon 645. Recent zijn er nog twee varianten geweest: Nylon 680 FDS (voor medische en voedsel industriële doeleinden) en Nylon 910 (voor industriële doeleinden).

Materiaal 3D-printer: nylon filament biedt veel voordelen 3D-objecten bedrukt met nylon filament zijn zeer belastbaar en solide. Ook objecten die u met uw 3D-printer van nylonfilament maakt, zijn zeer duurzaam en vertonen een hoge weerstand tegen chemicaliën. Daarom wordt het vaak gebruikt voor objecten die hoge belastingen moeten doorstaan, zoals schroeven, wielen of tandwielen. Het is heel eenvoudig om succesvolle 3D-afdrukken met nylon filament te maken.

X