0

Winkelwagen

Over Polymaker

Wij zijn leverancier van 3D filamenten van Polymaker. Een kwalitatief hoogwaardig filament voor uw 3D printer. Polymaker biedt een divers assortiment aan 3D filamenten onderverdeeld in de verschillende soorten.

 

Polymaker PLA filamenten

Het meest gebruikte en gangbare filament van Polymaker zijn de PLA filamenten. Met deze filamenten kunt u op een relatief lage temperatuur uw 3D elementen printen. Polymaker verdeelt de PLA filamenten onder in 2 soorten, de Polylite filamenten en de Polymax filamenten. Verschil hierin is de hogere kwaliteit van de Polymax ten opzichte van de Polylite filamenten. Print instellingen voor uw 3D printer zijn voor de 2 soorten filamenten hetzelfde. Beiden soorten zijn in diverse kleuren en diameter leverbaar.

Polymaker

 

 

 

Polymaker PETG filamenten

PETG filament heeft over het algemeen de voordelen van ABS filamenten, maar niet de nadelen, En ook de voordelen van PLA filamenten, zonder de nadelen.

PETG fialment is veel sterker en flexibeler dan ABS. De moeilijkheidsgraad ten aanzien van afdrukken is laag, vergelijkbaar met die van PLA filament. Tevens heb je met PETG filamenten ook geen nare geuren in de werkruimte.

Het is uitermate geschikt om phonecases of mechanische onderdelen af te drukken, Dit vanwege de hoge schokbestendigheid, maar anderzijds de flexibelheid van het filament.

Tevens zijn PETG filamenten erg duurzaam en recyclebaar. Dus fantastisch materiaal om mee te werken en een erg verantwoord filament om te gebruiken voor je 3D printer.

Temperatuur: Afdrukken op 220-250º C. Heated bed niet noodzakelijk.

Polymaker ABS:

ABS filament is een filament dat weinig kans op verstopping heeft en is over het algemeen het makkelijkste materiaal om mee af te drukken, vanuit het hot end/ extruder point of vieuw

De glass transition zone (de temperatuur dat de plastic begint te verzachten op) van ABS filament is 105º C.

Dit is erg fijn wanneer je bv een onderzetter voor verwarmde dranken of materialen voor gebruik in uw auto wil 3D printen. Het zal dan niet terug gaan smelten, Dit is bij PLA filament wel het geval.

ABS filament is echter wel wat moeilijker na te behandelen, Wanneer je iets 3D geprint hebt, kan het wat krimpen wanneer het afkoelt. Je zal ten allen tijden een heated bed en bij voorkeur binnen een encloses-case moeten 3D printen.

Temperatuur: Afdrukken op 210-240º C met een heated bed van 80º C of meer.

 

 

Polymaker PC:

Polycarbonaat is het meest sterke materiaal en is zeer schokbestendig. Dit materiaal is ideaal geschikt voor kogelwerend glas. In de 3D-afdrukken voor consumenten is dit het sterkste materiaal wat beschikbaar is.

U moet echter kunnen afdrukken bij temperaturen van 300 ° C.

 

Polymaker

 

Polymaker ASA:

De ASA filament is een amorf thermoplastisch terpolymeermateriaal vergelijkbaar met ABS filamenten gemaakt in 1970 door de fabrikant BASF onder de handelsnaam Luran S.

Het verschil tussen deze twee materialen op structureel niveau is dat de ASA filament een acrylelastomeer gebruikt en het ABS een elastomeer van butadieen.

Het ASA filament wordt aangeduid als engineering plastics omdat het zijn uiterlijk en weerstand tegen impact behoudt, zelfs na blootstelling aan lange perioden in de open lucht, regen, koud en zout water van de zee. Daarom is het een materiaal dat wordt gebruikt in veel producten die we in ons dagelijks leven zien en gebruiken: delen van huizen (dakbedekking), elektrische installaties (aansluitdozen), auto-onderdelen (voorroosters), speelgoed, structurele elementen voor buiten (pijpen) en constructieprofielen) en nog veel meer.

ASA filament is erg sterk en stijf. Daarnaast hebben ASA filamenten zowel een hoge UV- als chemische weerstand wat het uitermate geschikt maakt voor toepassingen voor buitengebruik. ASA filamenten verouderen nauwelijks en vergeeld bijna niet.

 

Polymaker

 

Polymaker Nylon:

Nylon filament is een synthetisch polymeer dat behoort tot de groep polyamiden. Zijn ontdekking in de vorm van vezels bracht al snel de zijde van de textielmarkt los. Nylonvezel is elastisch en resistent, eigenschappen die essentieel zijn voor het maken van kleding.

Na verloop van tijd werd het gebruik van nylon als een vaste stof ontwikkeld om resistente, duurzame onderdelen met de juiste elasticiteit te bereiken om stoten tussen onderdelen te dempen en belastingen te ondersteunen. Nylon filament wordt momenteel in de overgrote meerderheid van de industriële sectoren gebruikt, ongeacht de toepassing. Om deze reden kunt u nylon vinden in vislijnen en gitaarsnaren, industriële machines, voedselproducten, ritsen, schroeven, chirurgische producten en nog veel meer.

 

nylon filament polymaker

 

Polymaker Flexibel:

Flexibel filament wordt vaak omschreven als rubberachtig. PolyFlex is een van de bekendste flexible filamenten. Flexbel filament kan heel vaak verbogen en uitgerekt worden waarna het terug keert naar de vorm waarin het geprint is.

Als je wilt dat het niet scheurt moet je een goede laaghechting hebben dit echt essentieel om te zorgen dat het niet scheurt. Omdat het flexibele eigenschappen heeft is het materiaal uitermate geschikt voor het 3D printen van armbanden en aandrijfriemen.

 

Polysmooth filament

Polymaker PVA:

PVA filament is een afkorting voor polyvinylalcohol, een in water oplosbaar materiaal. Het wordt vaak gebruikt met multi-extruder 3D-printers als ondersteunend materiaal. Het grootste voordeel van PVA-gloeidraad is het vermogen om in water op te lossen. Dit betekent dat er geen lelijke vlekken meer op de afdruk achterblijven nadat het ondersteuningsmateriaal is verwijderd.

Sommige 3D-printers hebben twee extruders, wat betekent dat de machine met twee verschillende materialen kan afdrukken. normale 3D-printers hebben slechts één extruder, wat betekent dat het onderdeel zelf en het ondersteuningsmateriaal van hetzelfde materiaal worden afgedrukt. Nadat de afdruk is voltooid, moeten de steunen worden verwijderd, wat een moeilijke taak kan zijn, vooral als het onderdeel complexe geometrieën heeft.

 

Polymaker special

Polymaker Special:

PolySmooth filament is een eenvoudig te printen filament dat in de polijster kan worden gladgemaakt om items te produceren met oppervlakteafwerkingen vergelijkbaar met spuitgieten. Het drukt af bij temperaturen vergelijkbaar met PLA filament en vereist geen verwarmd bed, waardoor het bruikbaar is op bijna alle 3D printers.

Het ontwerp bouwt voort op het succes van Poly Support en als zodanig breken ondersteuningsstructuren gemakkelijk weg met minimale markeringen op het printoppervlak.

PolyBox:

Polymaker biedt 3D-printaccessoires om de gebruikerservaring met hun filamenten te optimaliseren.

PolyBox ™ is een droge opbergdoos die is ontworpen om de optimale omgeving te bieden voor 3D-print filamenten. De PolyBox ™ is compatibel met alle 3D-printers en kan twee spoelen van 1 kg of een spoel van 3 kg bevatten.

Zie hieronder een filmpje van POLYMAKER:

 

 

Polymaker biedt 3D-printaccessoires om de gebruikerservaring met hun filamenten te optimaliseren.

De Polysher™ is een nabewerkingseenheid voor desktops die is ontworpen om laaglijnen te verwijderen uit PolySmooth™ en PolyCast™ -afdrukken. De Polysher™ maakt gebruik van Polymaker’s Layer-Free™ technologie om een fijne alcoholnevel te creëren die het model gelijkmatig egaliseert.

Gebruik geen aceton of andere vloeistoffen / oplosmiddelen in de polijstmachine, dit kan het apparaat beschadigen!

De Polysher kan onderdelen polijsten tot een cilinder van 15 cm * 18 cm (diameter * hoogte) met een typische polijsttijd tussen 15-45 minuten, afhankelijk van de grootte van het onderdeel.

Zie filmpje POLYMAKER:

 

 

 

 

 

 

 

X