0

Winkelwagen

PLA

PLA filament is het populairste materiaal voor het printen van 3D. In de allereerste plaats is PLA filament gemakkelijk te printen. Daarnaast heeft PLA heeft een lagere printtemperatuur dan bijvoorbeeld ABS en vervormt niet.

 

PLA filament is een makkelijk te gebruiken filamenttype en mega populair onder gebruikers van 3D-printers. Door de lage print temperatuur is PLA filament makkelijk te gebruiken met een beginnende 3D printer. Een verwarmde ondergrond is voor dit filament niet nodig en het geeft geen nare lucht tijdens het printen. Het materiaal van PLA filament geeft een matte uitstraling, waar andere materialen als ABS filament juist een glanzende look geeft. Dankzij de hoge mate van vloeibaarheid in gesmolten toestand print PLA filament scherper dan het alternatief ABS filament. Bovendien kan er met dit filament hogere snelheden behaald worden. Doordat het gemaakt is uit biologische producten is het een milieuvriendelijk product om 3D elementen mee te printen, dit in tegenstelling tot andere 3D filamenten.

PLA filament geeft in alle afmetingen topresultaten met een mooie glans, maar alleen met de juiste (temperatuur) instellingen. Voor PLA filament ligt de printtemperatuur tussen de 180°C en 230°C.

 

X