De Indiana School voor blinden en slechtzienden (ISBVI) heeft 3D-printen omarmd tot een niveau dat alle andere onderwijsinstellingen overtreft, met 3D-geprinte modellen die deel uitmaken van het curriculum in elke cursus die op de campus wordt gegeven. Drie jaar geleden startte ISBVI een 3D-printing Fab Lab op de school, geleid door oud-student Jacob Ayers.

Dr. Matthew Maurer Ph.D. een professor bij ISBVI zag onmiddellijk de waarde van 3D-printen en hielp Jacob om het 3D-printlaboratorium uit te breiden naar een volledige operatie. Met recente boosts in financiering en donaties, is het ISBVI Fab Lab gegroeid van een verzorger met Jacob die zijn persoonlijke RepRap, gebouwd tot een volledig functionerende print farm met meer dan 200 3D-printers in bedrijf.

“Toen we met dit project begonnen, was het belangrijkste doel modellen voor de klas te maken, wat belangrijk is omdat veel blinde kinderen objecten alleen in twee dimensies zien, meestal door middel van verhoogde, beklede tekeningen. Wanneer je een 3D-geprint model in hun handen legt, is er een eureka-moment waarop alles op zijn plaats valt en het onderwerp zinvol is voor de studenten. ”- Dr. Matthew Maurer, Ph.D. ISBVI

“We gebruiken PolySmooth bijna uitsluitend in de afgelopen twee jaar van de drie jaar dat we actief zijn. We gebruiken het plastic omdat het: gemakkelijk te printen is, het is gemakkelijk te nabewerken, het schuurt goed, het vijlt goed in vergelijking met andere plastics en het is glad met de Polysher ”- Jacob Ayers, Fab Lab Manager, ISBVI.

Het ISBVI Fab Lab moedigt studenten nu aan om deel te nemen aan workshops en meer te weten te komen over additive manufacturing als onderdeel van ontwerp en technologie, evenals bij buitenschoolse activiteiten. Hierdoor kunnen studenten kennis opdoen over de werking van de 3D-printer, CAD-software en nabewerking van materialen.

“We zien een aantal baanbrekende arbeidsmogelijkheden en personeelsontwikkeling, we zijn erg enthousiast over de mogelijkheden om studenten op te leiden in de wereld van additieve productie. Studenten kunnen leren van de materialen en apparatuur die we hebben en die kennis vervolgens in een carrière drijven. ”- Dr. Matthew Maurer, Ph.D. ISBVI

Een project waar de senioren aan werken is een 3D-geprint gezichtsmodel van alle klasleden die dit semester afstuderen. In dit project leren de studenten 3D-scannen en bestandsvoorbereiding, 3D-printen en nabewerking. Het eindresultaat is een 3D-geprint object dat ze kunnen voelen en aanraken om een ​​beter inzicht te krijgen in het uiterlijk van hun klasgenoot en tegelijkertijd nieuwe vaardigheden te leren.

“We kunnen het ultieme tactiele vriendelijke oppervlak maken voor iemand die blind of slechtziend is. Wanneer we een tactiel object maken voor gebruik in de klas, waarbij de gepresenteerde informatie van vitaal belang is. We willen print-imperfecties niet verkeerd interpreteren voor detail. Met de Polysher en PolySmooth kunnen we dat allemaal elimineren met minimaal werk. ”- Jacob Ayers, Fab Lab Manager ISBV

 

 

ISBVI werkt ook samen met de presidentiële site van Benjamin Harrison in Indianapolis, die bezig zijn met het digitaliseren van hun verzameling van meer dan 10.000 artefacten met details over het leven en de tijden van de 23e president. Charles Hyde, president en CEO van de presidentiële site van Benjamin Harrison legt uit hoe het digitaliseren van museumartefacten docenten kan helpen de collectie op een boeiende en boeiende manier te benaderen en te gebruiken. Het ISBVI Fab Lab helpt bij het afdrukken en verwerken van de artefacten om een ​​touchbox van vijf geselecteerde artefacten uit de Benjamin Harrison-collectie te maken die aan de studenten van ISBVI kan worden gegeven.

“We nemen de collectie letterlijk in handen van hun studenten. We kunnen dus uitleggen wat deze vijf objecten zijn en hoe ze het bredere verhaal van een Amerikaans presidentschap delen. ”- Charles Hyde – President en CEO Benjamin Harrison Presidential Site.

De studenten kunnen vervolgens het huis van Benjamin Harrison bezoeken en de geuren en geluiden ervaren van het presidentiële huis dat in 1874 is gebouwd.

De Presidentiële website van Benjamin Harrison heeft meer dan 60 items gescand, variërend van stoelen tot zwaarden tot hoge hoeden.