3D-printtechnologie is een voorkeursmethode geworden voor de doe-het-zelvers, maar het nabewerken van het model om lagen te verwijderen, de hechting tussen verschillende delen, schilderen enzovoort blijft een uitdaging. Een paar weken geleden zagen we een verbazingwekkende Halo-kostuum op sociale media, het kostuum werd 3D-geprint met PolyLite ™ PLA.

Dit geweldige werk is door Alpha aan Zeta Industries gemaakt en we waren erg enthousiast om contact met hen op te nemen en te vragen of ze hun professionele ervaring met ons willen delen. We waren blij om reactie terug te horen van Anthony van Alpha aan Zeta Industries, ze legden het hele productieproces uit om dergelijke resultaten te bereiken en vinden het leuk om het met onze gemeenschap te delen.

 

Als je geïnteresseerd bent in cosplays of uitdagingen hebt om je kostuums te bouwen, kun je ze bereiken op sociale media: Facebook of Instagram. Als je geïnteresseerd bent in Halo cosplay, kun je ook hun groep Halo cosplayers bezoeken op 405th.com. Ze hebben veel kennis om te delen en helpen graag nieuwe leden.

Hier is het antwoord van Anthony waarin wordt uitgelegd hoe hij zijn kostuum heeft verwerkt:

Hallo,

Bedankt dat u contact met ons hebt opgenomen over het werken met Polylite PLA. We zijn grote fans van de videogamefranchise Halo. En sinds ongeveer 3 jaar creëren we kostuums van die franchise onder onze pagina, Alpha to Zeta Industries (op Instagram en Facebook). Onze primaire tool om deze kostuums te maken is onze 3D-printer, onze Lulzbot Taz 6. Onlangs hebben we een nieuwe versie van ons Spartan Recluse-pak gemaakt met behulp van Polylite PLA. Om dit pak te maken, zijn we begonnen met bestanden van Halo 5 Guardians. Van daaruit hebben we de modellen uitgebreid bewerkt voor 3D-printen en details toegevoegd. Toen we klaar waren om af te drukken, kozen we voor Polylite PLA vanwege de positieve resultaten die we er in het verleden mee hadden. Om het proces te beschrijven, zal ik je vertellen hoe we het kogelvrije vest hebben afgewerkt. Afbeelding 1 (bijgevoegd) is een afbeelding van de onbewerkte 3D-afdruk, vers van de printer en gemonteerd.

 

 

Het eerste probleem dat we hebben aangepakt, was de naden verbergen. Dit wordt bereikt door elke naad te vullen met een mengsel van babypoeder en superlijm (CA). Zodra de naad is gevuld, wordt een versneller toegevoegd om de binding vast te maken. We schuren deze naden vervolgens af om het gebied gelijk te maken. Afbeelding 2 (bijgevoegd) toont de naden nadat ze zijn gevuld. En Afbeelding 3 (bijgevoegd) toont ze nadat ze zijn geschuurd.

 

 

 

Vervolgens bedekken we het hele stuk met een product van Smooth-On genaamd XTC3D. Dit is een tweedelige epoxy die een groot aantal laaglijnen vult en tegelijkertijd een sterkte toevoegt. Zodra de epoxy is uitgehard, beginnen we met het uitgebreide schuurproces. Dit proces bestaat uit drie delen. Eerst passen we Bondo-spotplamuur toe op het stuk in gebieden die moeten worden gevuld. Zodra het droog is, schuren we het stuk met een schuurpapier met een hoge tot gemiddelde korrel. Ten slotte passen we filler primer toe op het hele stuk. Dit proces wordt herhaald totdat het stuk naar onze tevredenheid is gladgemaakt. Afbeelding 4 (bijgevoegd) toont het stuk na een van de rondes vulmiddelprimer.

 

 

Zodra de printlijnen en andere onvolkomenheden naar onze wens zijn gevuld, schuren we het hele stuk nat tot schuurpapier met korrel 1500. Dit zorgt voor een extreem glad oppervlak. Zodra het nat schuren is voltooid, begint het plezier pas echt. Tijd voor kleur. We zetten eerst een metalen basislaag op het stuk. Deze basislaag wordt vervolgens bedekt met een blanke laag. Op deze manier wordt het metaal getoond wanneer de hoofdkleur wordt afgeschrapt voor een gewenste ‘verweerde’ look. Afbeelding 5 (bijgevoegd) is het stuk waarop de basislaag is aangebracht.

 

 

Nadat dit volledig is opgedroogd, passen we de basiskleur en andere gewenste details toe. Het eindresultaat is het stuk klaar voor cosplay! Afbeelding 6 (bijgevoegd) toont het voltooide stuk.

 

 

Het kan een heel proces zijn. Maar ons doel is om een zo soepel mogelijke afwerking van onze kostuums te krijgen en dit proces heeft tot nu toe uitstekend gewerkt. De basisafdrukkwaliteit van Polylite PLA maakt het absoluut eenvoudiger dan in het verleden. Tot slot, als iemand geïnteresseerd is in kostuums of als er vragen zijn, kunt u ons een bericht sturen op onze sociale mediakanalen. Ten slotte, als je geïnteresseerd bent in Halo cosplay, kijk dan op 405th.com. De 405th is een groep Halo-cosplayers met een schat aan kennis en die graag nieuwe leden van dienst kunnen zijn.

Nogmaals bedankt!

-Anthony

Alpha voor Zeta Industries