Polymaker lanceert twee nieuwe industriële materialen voor de 3D-printmarkt die de beste in hun klasse bieden voor mechanische eigenschappen die haalbaar zijn door op extrusie gebaseerd 3D-printen. De twee nieuwe materialen zijn beide vezelversterkte nylonpolymeren met een ongelooflijke sterkte en hoge warmteafbuigtemperaturen. Hierdoor kunnen deze nieuwe materialen in meer veeleisende omgevingen functioneren en kunnen 3D-afdrukken meer praktische functionele onderdelen produceren. Beide materialen zijn voorzien van de nieuwste ontwikkeling van Polymaker – Fiber Adhesion ™ -technologie, waardoor de laaghechting van afgedrukte onderdelen niet alleen op de x-y-as, maar ook op de z-as wordt verbeterd.

 

PolyMide ™ PA6-CF is een met koolstofvezel versterkt nylon (PA6) 3D-printmateriaal met de hoogste sterkte, slagvastheid en warmteafbuiging van alle Polymaker 3D-printmaterialen. PolyMide ™ PA6-CF is ook een ESD-veilig materiaal waardoor het een geschikte kandidaat is voor het afdrukken van elektronische mallen en armaturen. De koolstofvezelversterking biedt aanzienlijk verbeterde stijfheid, sterkte en hittebestendigheid zonder de hechting van de z-aslaag aan te tasten. Met een warmteafbuigingstemperatuur van 215 ° C leent dit materiaal zich perfect voor functionerende automobieltoepassingen waar sterkte en hittebestendigheid vereist zijn van het materiaal.

                                                        Door Handle for LSEV Electric Car

 

PolyMide ™ PA6-GF

PolyMide ™ PA6-GF is een met glasvezel versterkt nylon (PA6) dat uitstekende mechanische eigenschappen biedt, namelijk slagvastheid en stijfheid. Het materiaal vertoont uitstekende thermische en mechanische eigenschappen zonder de laaghechting op te offeren. PolyMide ™ PA6-GF kan worden gebruikt om onderdelen af te drukken die in een breed temperatuurbereik werken en is gebruikt om aangepaste laboratoriumapparatuur te maken die werkt bij temperaturen zo laag als -190 ° C.

 

Vezeladhesietechnologie ™

Fiber Adhesion ™ -technologie verbetert de laaghechting van vezelversterkte materialen door de oppervlaktechemie van de vezels te optimaliseren om een betere dispersie en binding aan de polyamidematrix te bereiken. Dit resulteert in een betere sterkte langs de Z-as en verminderde mechanische anisotropie in vergelijking met puur nylon PA6 bedrukte onderdelen. Deze interne technologie is exclusief ontwikkeld om het probleem van het toevoegen van vezels aan filamenten te bestrijden. Alle vezelversterkte materialen van andere merken vertonen een afname van de hechting op de z-aslaag in vergelijking met hun niet-vezelversterkte nylons die een deel produceren dat alleen sterker is op de X-Y-as maar schadelijk voor de Z-as. De nieuwe technologie van Polymaker lost dit probleem niet alleen op, maar verhoogt ook de treksterkte van de Z-as waardoor meer isotrope delen ontstaan die in elke richting sterk zijn.